• 4hhafb377
 • Bol-banner
 • foto-banner
 • loevestein
 • hoek-banner
 • IMG 0410
 • P1300878
 • boot-maas-slide
 • maas-banner-zicht

  Concert in de Gevleugelde Ezel, Maasdijk 74 in Poederoijen

  Het Delta Pianotrio

   

  Sinds de oprichting in 2013 geeft het ensemble concerten over de hele wereld. Voor 2017 staan optredens in Engeland, Nederland, Israël, Korea, Australië en China. De afgelopen jaren sleepte het trio diverse prestigieuze prijzen in de wacht en dit jaar verschijnt hun debuutalbum.

   

  Gerard Spronk    viool

  Irene Enzlin    cello

  Vera Kooper    piano

   

  Het concert begint op 29 april  om 20.00 uur.

  De prijs is, inclusief koffie in de pauze en een licht souper na afloop, € 35

  In verband met de voorbereidingen is reserveren via telefoon 0418 673597 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gewenst, liefst voor donderdagavond

   

  Programma

  - S. Rachmaninov:             Trio Élegiaque Nr. 1 in g klein

  - J. Brahms:                        Vioolsonate Nr. 2 in A groot

                                                                   Allegro amabile

                                                                   Andante tranquillo

                                                                   Allegretto grazioso (quasi Andante)

  Pauze

  - E. Bloch:                           From jewish life (voor cello en piano)

                                                                   Prayer

                                                                   Supplication

                                                                   Jewish Song

  - D. Shostakovich:             Piano Trio Nr. 2

                                                                   Andante

                                                                   Allegro con Brio

                                                                   Largo

                                                                   Allegretto

           

  Gerard Hans Spronk, Nederlandse violist, heeft een internationale muziekcarrière, met optredens in de grote concertzalen van Nederland en in vele steden in Europa, Azië en Amerika.

  Gerard begon zijn vioolstudie bij Coosje Wijzenbeek en sloot zijn Bachelor of Music in 2013 af bij violiste Vera Beths aan het Amsterdams conservatorium. Hij volgt nu zijn Masters studie aan de Universität Mozarteum Salzburg in de internationale vioolklas van de gerenommeerde violist Pierre Amoyal, student van de legendarische Jascha Heifetz. Deze studie is mede mogelijk gemaakt door steun van het Petronella Andriessen Fonds en het Romke Kalma Fonds, twee fondsen op naam bij het Prins Bernhard Cultuurfonds.

  Hij won prijzen op concoursen zoals de Iordens Viooldagen, het Davina van Wely Vioolconcours en het Prinses Christina Concours. Hij kreeg belangrijke muzikale impulsen van vele violisten waaronder Julian Rachlin, Albrecht Breuninger, Vadim Gluzman, Ivry Gitlis en Miriam Fried.

  Hij is te horen in recitals en als solist met orkest, met vele optredens uitgezonden door de Nederlandse radio. Hij is ook een gepassioneerd kamermusicus en treed op met artiesten als Thomas Zehetmair, Wolfgang Redik, Thomas Riebel en Clemens Hagen.

  Gerard Spronk bespeelt een viool van A. Gaybaryan en een strijkstok van E. Sartory. Voor zijn stok kreeg Gerard steun van de Stichting Eigen Muziekinstrument.

  De Nederlandse celliste Irene Enzlin, benoemd tot “Jong Muziektalent van het Jaar” in 2005, kan al terugblikken op een indrukwekkende carrière. Ze trad op als soliste met o.a. “The Royal Philharmonic Orchestra”, het “Pro Arte Orchestra” (Taiwan)  en het “Nederlands Symfonie Orkest” en speelde op festivals als "Les Flâneries Musicales de Reims" (Frankrijk) en het "Menuhin Festival" in Gstaad (Zwitserland).

  Op vijftien-jarige leeftijd werd Irene toegelaten tot de legendarische “Yehudi Menuhin School” in Engeland, een gerenommeerd muziek instituut opgericht door violist Yehudi Menuhin, waar ze bij Pierre Doumenge en Charles Watt studeerde. In 2011 verhuisde Irene naar Salzburg, om aan de “Universität Mozarteum” Clemens Hagen (Hagen Kwartet) te studeren, een studie die ze in de zomer van 2015 met onderscheiding afsloot. Momenteel studeert ze in Frankrijk aan het 'Conservatoire National Supérieur de Paris' bij Raphael Pidoux.

  Irene is laureate van verschillende concoursen, zoals het “Prinses Christina Concours”, het “Herman Krebbers Viool en Cello Concours” en het “Haydn Festival”, en was finaliste bij het “Mainardi Concours”, in Salzburg (Oostenrijk) en het “Janigro concours voor jonge cellisten” in Pore<8d> (Kroatië).

  Als uitnodigend en zoekend musicus met een sterk maatschappelijk bewustzijn is Irene op zoek naar nieuwe mogelijkheden om klassieke muziek uit te voeren en met anderen te delen. Irene gelooft in de verbindende therapeutische werking van muziek en is momenteel bezig met het opzetten van een project om klassieke concerten te organiseren voor een publiek dat vaak niet de mogelijkheden heeft regulaire concerten te bezoeken.

  Het “Nationaal Muziekinstrumenten Fonds” heeft haar een Bertrand cello (2006) en een Grütter strijkstok ter beschikking gesteld. Van de “Universität Mozarteum” heeft Irene een strijkstok in bruikleen. Irene wordt gesponsoord door “Arc Verona” en ontvangt ook een beurs van het 'Prins Bernhard Cultuurfonds' en de 'Fundatie van de Vrijvrouwe van Renswoude Stichting' voor haar studie in Parijs.

  Nederlandse pianiste Vera Kooper wordt beschreven als een “sensitief en expressief musicus, met een indrukwekkende techniek en gepassioneerde toewijding. Ze is in staat in elk concert een poëtische en ontroerende artistieke ervaring te creëren.” (- Emanuel Krasovksy, 2010).

  Vera geniet al jaren een uitgebreide concert carrière. Ze heeft opgetreden als solist en in kamermuziek verband in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Engeland, Oostenrijk, Slovenië, Italië en Israël.

  Tevens gaf Vera concerten tijdens het “Grachtenfestival Amsterdam”, het “Peter de Grote Festival” en de “International Holland Music Sessions”. In het buitenland heeft ze opgetreden op festivals als “Musica Mundi Chamber music Festival” (België), de “Dartington Summer School” (Engeland) en het Aurora Chamber music Festival (Zweden). Veel van haar optredens zijn live uitgezonden op de Nederlandse Radio.

  Ook heeft Vera meerder prijzen gewonnen onder andere  bij de “International Steinway Competition” en het “Prinses Christina Concours”.

  Vera studeerde aan het “Koninklijk Conservatiorium” in Den Haag, bij Kamilla Bystrova en David Kuyken. Momenteel studeert ze aan Universität Mozarteum in Salzburg (Oostenrijk) bij George Kern en aan de Accademia Santa Cecillia in Bergamo (Italië) met Konstantin Bogino. Ze volgde masterclasses bij o.a. Dmitri Bashkirov, Vladimir Tropp, Paul Badura-Skoda, Emanuel Krasovsky, Fabio Bidini en Boris Berman.

  Vera ontvangt regelmatig lessen en coaching van de Amerikaanse pianist Stephen Kovacevich, die haar omschrijft als een “buitengewoon begaafd en interessant kunstenaar”.

  Vera treedt regelmatig op met de Hongaarse altviolist Eniko Magyar en maakt tevens deel uit van het “Pythagoras Ensemble” in Londen.

   

  AfdrukkenE-mail